Temafest i Askedalen

Fredag 19. februar hadde me temafest i barnehagen. På avdelinga nede har me jobba med Thorbjørn Egner sine bøker «Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen» og «Karius og Baktus».

Revane og Sjiraffane hadde sjølv laga eit skodespel basert på historia frå Hakkebakkeskogen, der Bestemor Skogmus var så uheldig å setja seg fast i eit tre. Det vart ein stor jobb for å redda ho ned igjen, og alle dyra i Hakkebakkeskogen hjalp til på ulike måtar. Til slutt ordna bamsefamilien opp med hjelp av ein viking – og det vart fest i skogen.

Sommarfuglane og Marihønene framførte heile historia om Karius og Baktus som budde i tennene til Jens. Dei hadde øvd inn replikkar og song, og delte ut loff med sirup på til publikum.

Barnehagen skal leggje til rette for samhøyrsle og kreativitet ved å bidra til at barna saman får oppleve og skape kunstnariske og kulturelle uttrykk (Rammeplanen:50).

Me har ein framifrå gjeng med skodespelarar, og alle storkosa seg både på «scena» og som publikum! Etter framføringene leika me «Katta i sekken», der gleden var stor når det regna godteposar ut over golvet, og til lunsj kosa me oss med pizza og film. Revane og Sjiraffane hadde også ein liten morgonsamling saman med avdelinga Oppe – via skjerm. Det var koselig, og dei små framførde songen dei hadde øvd inn til temafesten.

Gjennom arbeid med kunst, kultur og kreativitet skal barnehagen bidra til at barna bruker fantasi, kreativ tenking og skaparglede (Rammeplanen:51).

Dette innlegget vart posta under Vedtekter. Bokmerk permalenkja.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s