Naturvaktene på oppdrag!

Tysdag 5.november fekk Revane, som er barnehagen sine naturvakter, eit oppdrag frå Ugla. Ho hadde sett at barna i Askedalen hadde vore arbeidssame og flinke til å samarbeida med å samla saman mykje lauv i plastsekker. Desse plastsekkane skulle opp til bossplassen og tømmast på hageavfallsplassen, noko som var ein perfekt jobb for hjelpsame revar. Dei flytta først alle sekkene inn i bilen (som skulle køyrast av Sverre), før dei gjekk i eit forrykande tempo opp til Kvålen – med mål om å komma før bilen. Ved Moene passerte Sverre dei med eit glis, men revane var snar med å tenkja ut litt lureri – og klarde på magisk vis og ta ein sluttspurt som gjorde til at dei kom først fram likevel. Revane jobba godt saman for å klara å få tømt dei tunge plastsekkane medan Edith fortalde dei om prosessen frå hageavfall til jord. Då oppdraget var utført tok dei seg ein liten «kjeks-pause» på bilen» før dei jogga heim til barnehagen.

Processed with MOLDIV

  • Gjennom arbeid med natur, miljø og teknologi skal barnehagen bidra til at barna får kjennskap til naturen og berekraftig utvikling, lærer av naturen og utviklar respekt og gryande forståing for korleis dei kan ta vare på naturen (Rammeplanen:52).

 

  • Gjennom arbeid med natur, miljø og teknologi skal personalet synleggjere naturfenomen og reflektere saman med barna om samanhengar i naturen (Rammeplanen:53).
Dette innlegget vart posta under Vedtekter. Bokmerk permalenkja.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s