Kleppaveka dag 3 – tur til dagsturhytta.

Torsdag 13. juni gjekk me tur til Orrabu, dagsturhytta som ligg rett over jakt og fiskelaget si hytte. Barna såg fram til turen på førehand og var ivrige på å ta føtene fatt. På vegen fantaserte me om trollet som bur i skogen ved slalombakken. Det er gult, raudt, brunt og svart, og har ein brei og veldig lang nase. Nokon meinte at dei såg det, medan andre meinte det gøymde seg fordi det er folkesky.

Processed with MOLDIV

På vegen leita barna etter plassar dei kunne balansere eller klatre, og me fann fleire spanande gjenstandar. Det var fine samtalar undervegs, og barna som gjekk fremst passa på at dei venta med jamne mellomrom slik at alle var med.

  • Barnehagen skal vere ein arena for dagleg fysisk aktivitet og skal stimulere rørslegleda og den motoriske utviklinga til barna (Rammeplanen:11).

Processed with MOLDIV

På dagsturhytta åt me matpakken vår. Maten smakar ekstra godt når ein er på tur i naturen! På vegen ned til Kleppa att sprang ungane heile vegen, til og med rett ned bratthenget i slalombakken.

  • Gjennom arbeid med kropp, rørsle, mat og helse skal barnehagen bidra til at barna opplever trivsel, glede og meistring ved allsidige rørsleerfaringar, inne og ute, året rundt (Rammeplanen:49).

Processed with MOLDIV

Då me kom attende til Kleppa hadde me ei eventyrstund i grillhytta der me las eventyret om «Espen Oskeladd som kappåt med trollet» og ei historie om Pulverheksa. I etterkant kan me sjå at eventyrstunda gir næring til leiken. Mellom anna leika nokon av barna at dei var ein familie som fekk besøk av eit troll som ville kappeta. Dei hadde ikkje graut og tilbaud trollet surblad istaden for, men då vart han så sur at dei trylla fram graut med pulveret sitt..

  • Barnehagen skal inspirere til og gi rom for ulike typar leik både ute og inne (Rammeplanen:20).
Dette innlegget vart posta under Vedtekter. Bokmerk permalenkja.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s