Mars månad på avdeling nede

I byrjinga av mars hadde me fått ein spanande krabat i fella vår i Pilavika. Etter undring saman kom det forslag om at det kunne vera mink eller mus. Det viste seg å vera ein røyskatt. I samlinga snakka me om kvifor me kan fanga røyskatten. Det er eit rovdyr som et fugleegg og smågnagarar. Røyskatten me hadde fanga var kvit og eit av barna visste at dette var vinterpels. Me synte bilde av korleis farge den har på pelsen om sommaren og me undra oss over kva andre dyr som har ulik farge på pelsen avhengig av årstid.

Processed with MOLDIV

  • Gjennom arbeid med natur, miljø og teknologi skal barnehagen bidra til at barna får kunnskap om dyr og dyreliv (Rammeplanen:52).
  • Personalet skal gi barna tid og høve til å stille spørsmål, reflektere og lage eigne forklaringar på problemstillingar og til å delta i samtalar om det dei har erfart og opplevd (Rammeplanen:52).

Torsdag 14.mars var Sjiraffane på Kleppa saman med skulekameratane. Der gjekk dei på ski, grilla og leika saman. Ein kjempe kjekk dag!

Processed with MOLDIV

  • Gjennom arbeid med kropp, rørsle, mat og helse skal personalet gi barna tilgang til varierte og utfordrande rørslemiljø, sanseopplevingar og kroppsleg leik ute og inne, i og utanfor barnehageområdet (Rammeplanen:50).

Fredag 22.mars hadde me pysjamasfest i barnehagen. Det er ein fin tradisjon hjå oss der barna har på seg pysjamasen sin og med seg ein kosebamse. Avdeling Oppe kjem ned og saman har me samling der alle får syna fram og fortelja om pysjamasen og bamsen.

Processed with MOLDIV

  • Barnehagen skal bidra til at alle barn føler at dei blir sett og anerkjende for den dei er, og synleggjere den enkelte sin plass og verdi i fellesskapet (Rammeplanen:9).

Me gledar oss over at våren er her. Den siste månaden har me vore på fleire turar i nærmiljøet, og det kjekkaste er når me kan ha med lunsjen ut! På mandag hadde Revane og Sommarfuglane med nysteikte rundstykker og pålegg til leikeplassen på Hjeddl.

Processed with MOLDIV

  • Gjennom arbeid med nærmiljø og samfunn skal barnehagen bidra til at barna utforskar ulike landskap, blir kjende med institusjonar og stader i nærmiljøet og lærer å orientere seg og ferdast trygt (Rammeplanen:56).
Dette innlegget vart posta under Vedtekter. Bokmerk permalenkja.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s