Markering av FN-dag

Fredag 26. oktober markerte me den internasjonale FN-dagen i barnehagen. Tradisjon tru lagde me istand basar, med middagsservering, loddsal og kunstutstilling der inntektene gjekk til Barnehjelp Afrika. Barna på avdeling nede har i forbindelse med FN-dagen lært om barnekonvensjonen. Det er ein avtale mellom nesten alle land i verda som handlar om korleis barna på jordkloden vår skal ha det. Me har snakka om at ikkje alle lever under same forhold som me gjer i Noreg og at barna i barnehagane me samlar inn peng til treng mat, klede og reint vatn. Sjiraffane har ekstra ansvarsoppgåver i samband med basaren og var på besøk til lokale bedrifter for å samla inn gevinstar. Dei laga også invitasjonar og plakatar, dei selde inngangsbillettar og lodd.

  • Gjennom arbeid med nærmiljø og samfunn skal barnehagen bidra til at barna blir oppmuntra til å medverke i eigen kvardag og utviklar tillit til samfunnsdeltaking (Rammeplanen:56).

  • Gjennom arbeid med nærmiljø og samfunn skal personalet gi barna gryande kjennskap til kor viktige menneskerettane er, særleg barnekonvensjonen (Rammeplanen:57).
  • Gjennom arbeid med nærmiljø og samfunn skal personalet sørgje for at barna erfarer at vala og handlingane deira kan påverke situasjonen både for dei sjølve og for andre (Rammeplanen:57).

 

Tusen takk til alle som bidrog til ein flott basar! 🙂

Dette innlegget vart posta under Vedtekter. Bokmerk permalenkja.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s