Duggletur til Njøs Næringsutvikling

Mandag 23.10 var Revane og Sjiraffane på tur til forskningsstasjonen på Njøs for å henta gevinstar til basaren vår komande fredag.

Når me gjekk forbi uteområdet vårt oppdaga me eit tre me ikkje hadde lagt merke til før. Nokon av ungane meinar det kan vera eit banantre og dette skal forskast meir på seinare.

  • Personalet skal inkludere nærmiljø og lokale forhold ved planlegging og gjennomføring av aktivitetar. (Rammeplan 2017:43).

 

På Njøs er det målestasjon som gjer målingar av nedbør, temperatur, luftfuktigheit og vind. Me prøvde laga vind med å blåsa på vindmålaren.

På Njøs Næringsutvikling møtte me Stein Harald Hjeltnes som jobbar som forskar. Han fortalde kva frukter og bær dei har på Njøs og korleis dei jobbar for å utvikla nye sortar. I eit av dei avslutta prosjekta deira laga dei kompostjord, og dette gav oss inspirasjon til å laga eiga kompostjord i barnehagen.

  • Gjennom arbeid med natur, miljø og teknologi skal barnehagen bidra til at barna får kjennskap til naturen og bærekraftig utvikling, lærer av naturen og utviklar respekt og gryande forståing for korleis dei kan ta vare på naturen. (Rammeplan 2017:52).

 

Me fekk lov til å plukke epler fra trea sjølve noko som var spanande. Det var eple i ulike fasongar, med ulike fargar båe inni og utanpå. Det var mange epler som låg på bakken og i det eine kunne ein sjå kven som budde der..

Stein Harald hadde fortalt at dei hadde druer og for å finne desse måtte me leite ettersom ingen av dei vaksne høyrde etter kvar me skulle gå. På leit etter druene fann me mini-kiwi, dei smaka godt! Druene derimot var kjempe sure og ein av ungane sa etter turen: «i dag har eg lært at det går an at druer ikkje smaka noko godt.»

  • Gjennom arbeid med nærmiljø og samfunn skal barnehagen bidra til at barna […] blir kjende med institusjonar og stader i nærmiljøet […]. (Rammeplan 2017:56)

Duggleturen gav undring og gode samtalar.

 

  • Personalet skal gi barna tid og høve til å stille spørsmål, reflektere og bruke naturen som arena for leik, undring, utforsking og læring. (Rammeplan 2017:52)

Turen vart avslutta med kjekk omvisning i nye huset på Stadheimsgarden.

 

Dette innlegget vart posta under Vedtekter. Bokmerk permalenkja.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s