Unge forskarar.

Edith har kjøpt ballong-rakettar til små forskarar. Her vart mange gode samtalar, teoriar og latter. Store og små var like interesserte. Nokre rakettar flaug over taket til barnehagen. Leik i sandkasse: God psykisk helse, samarbeid og utvikling av vennskap

  • Gjennom arbeid med natur, miljø og teknologi skal barnehagen bidra til at barna får oppleve, utforske og eksperimentere med naturfenomen og fysiske lover. (Rammeplan 2017:52). 

Nye magnetklossar. Dei tel kor mange dei treng, ser på oppskrift i hefte og prøver laga same form og mønster. Dei lagar bil til kvarande, dei lærer av kvarandre og har samtaler og forklaringar om korleis dei tenkjer.

  • Gjennom arbeid med mengd, rom og form skal barnehagen bidra til at barne oppdagar og undrar seg over matematiske samanhengar. (Rammeplan 2017:53).

 

TAUSTIGEPROSJEKT. Måndag 16.oktober reiste Revane og Sjiraffane i Pilaviki på leit etter rekved som kan nyttast som trinn i ein taustige. Me fann mange stokkar me ville ta med oss tilbake til barnehagen og saman måtte me verta samde om kva stokk som eigna seg best. Når stokken skulle berast tilbake måtte alle hjelpa til og det var utfordrande å finne riktig tempo og rytme. Dei fekk prøve seg på samarbeid og diskusjonar for å finne løysingar. Me målte stokken ved sida av Edith for å finna riktig lengde til trinna i taustigen. Så målte me kor mange ungar som gjekk på ein stokk.

  • Gjennom arbeid med nærmiljø og samfunn skal barnehagen bidra til at barna blir oppmuntra til å medverke i eigen kvardag og utviklar tillit til samfunnsdeltaking. Personalet skal sørgje for at barna får erfare at vala og handlingane deira kan påverke situasjonen både for dei sjølve og for andre(Rammeplan 2017:56).
Dette innlegget vart posta under Vedtekter. Bokmerk permalenkja.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s