Påskekrim del 4

1

Eg såg postkassen var open i dag då eg kom i barnehagen; kanskje Tyven har lagt boksen der.

Før morgonsamlinga i dag stod ei jenta og ein gut og såg ut vindauget etter Pulverheksa; kanskje ho hadde finne ein namnelapp til oss i dag òg.. Plutseleg såg me Tyven frå Pulverskogen springa utanfor glashuset i barnehagen! Han hadde ein boks i hendene; Mette prøvde å springa etter han, men fekk ikkje tak i han.

sms

Ein gut sa: Mette, du må ringa pappan din! Han er jo politi! Eg prøvde å ringa pappan min, men då var han i eit møte.

2

V fann ein namnelapp og ein konvolutt i postkassen vår i dag; oppi konvolutten var den andre halvdelen av kartet som me fann i Pilavika tysdag, og det var eit raudt kryss på det! Det mangla fortsatt ein liten bit av kartet; det stod eit ord, men nokre bokstavar mangla. Det var òg eit bilete oppi konvolutten.

E: Det er der me gjekk å plukka bos! Kanskje Tyven har gått opp på Njøs og gøymt boksen der.

politi

Bilete frå då  Sjiraffane besøkte politiet i Sogndal i haust.

So prøvde eg å ringa pappan min på facetime litt seinare i morgonsamlinga; då var han ferdig i møte og svarte. Ungane fekk snakka med han, og forklarte at det hadde vore ein tyv her i barnehagen som hadde tatt boksen vår med namnelappane. Dei sa dei hadde sett han i dag, og at dei trudde han hadde springe opp på Njøs. Ungane lurte på kva dei skulle gjera og om han kunne senda ein politibil til Njøs. Han sa at viss dei traff Tyven måtte dei sei at han må vera snill og ikkje stele. Han skulle senda ein politibil til Njøs og prøva finna Tyven.

3

Ungane ville følgja kartet og sjekka om boksen var på Njøs; so etter felles songsamling gjekk me til Njøs. Der fann me gensaren til Tyven, og so hang det ein lapp på veggen. På lappen stod det at han måtte ein tur i fengsel; Då har politiet vore her!

4

Ved bålplassen vår fann me boksen vår med namnelappane og eit påskeegg. Ungane var kjempe glad for begge deler 🙂 Det var tydeleg at Tyven angra på at han hadde stelt frå oss; me fekk eit stort påskeegg med godteri og det stod unnskyld på det.

6

Etter me hadde ete påsmurte rundstykker til lunsj delte ordensbarnet ut ein krokodille til alle ungane.

Pulverheksa_Heksa-politi-tyv_web

Politimannen, Pulverheksa og Tyven.

Det har vore ei spennande veka i barnehagen for små og store; det var ingen som visste på førehand korleis påskekrimmen kom til å enda. Me har følgd ungane sine innspel og bygd vidare på deira fantasi.

  • Barnehagen skal vere bevisst på barnas ulike uttrykksformer og tilrettelegge for medverknad på måter som er tilpassa barnas alder, erfaringar, individuelle føresetnadar og behov (Høyringsutkast ny Rammeplan 2017:6).
Dette innlegget vart posta under Adeling Nede. Bokmerk permalenkja.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s