Tur til Ylvisåker barnehage

Tysdag reiste sjiraffane på besøk til blekksprutane, som er dei eldste barna i Ylvisåker barnehage.

gym

Gymsalen

Først fekk me vera med dei på ei økt i gymsalen; der fekk me inspirasjon til aktivitetar me kan ta med oss tilbake i Askedalen barnehage. Me fekk vera med på ulike leikar med høgt tempo og fokus på tal, rom og form.

  • Gjennom arbeidet med tal, rom og form skal barnehagen bidra til at barna opplever glede over å utforske og leike med tal og former (Rammeplanen, 2011:49).
bhg

Uteområdet i barnehagen

Etterpå fekk me leika ute i Ylvisåker barnehage; kjekt å utforska eit nytt uteområde. Det var eit variert terreng med stubbar i ulike høgder til å balansera på, steinar i ulike størrelsar til å klatra på og små bekker som rann til å laga demningar i.

  • Gjennom arbeidet med kropp, rørsle og helse skal barnehagen bidra til at barna utviklar glede over å bruke naturen til utforsking og kroppslege utfordringar (…) (Rammeplanen, 2011:42).
bensin

Bensinstasjon

Sjiraffane syns det var veldig kjekt å leika med bensinpumpa; kanskje det blir neste gjenbruksprosjektet i barnehagen vår..

mat

Lunsj i lavoen

Det var koseleg og varmt å sitta rundt bålpanna i lavoen og eta god betasuppe til lunsj.

ute

Tur i skogen

Etter lunsj fekk me sjå uteområdet dei har utanfor barnehageporten. Det var eit spennande og utfordrande område ved fjorden med skog, ulent terreng og fjellknausar.

inne

Leik inne i barnehagen

Til slutt leika me litt inne før me køyrde tilbake til «byen» som ungane kalla Leikanger etter me hadde vore i Norane ;-).

Dette innlegget vart posta under Adeling Nede. Bokmerk permalenkja.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s