Baking

baking

I dag har nokre av ungane på avd. Oppe vore med å baka rundstykker og eplepizza. Det er mykje sansing og finmotorikk i det å baka, Dei har kjent på den mjuke deigen, dei harda frøa, lukta på kanel, smakt på rosiner og epler med kanel. Dei var ivrige på å hjelpa til med å trilla ut rundstykker, pensla dei med egg og strø på frø. Ungane var òg flinke til å dela opp eplene, strø på kanel og ta eplebitane og rosinene på pizzadeigen. Det smakte godt med nysteikte rundstykker, eplepizza og varm kakao til lunsj.

  • I arbeidet med kropp, rørsle og helse må personalet organisere kvardagen slik at det er ei gjennomtenkt veksling mellom periodar med ro, aktivitet og måltid, og bidra til at barna kan lære gode vanar og haldningar og få kunnskap om kost, hygiene, aktivitet og kvile (Rammeplanen, 2011:42).
Dette innlegget vart posta under Avdeling Oppe. Bokmerk permalenkja.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s