Jakt- og fiskedag i Nybøstrondi

Måndag var halve sjiraffgruppa ute med båt og sette garn. Tysdag reiste den andre halve sjiraffgruppa ut med båt og tok opp att garna, og so møttes alle i Nybøstrondi. Det er ein tradisjon at dei eldste ungane i alle tre barnehagane i Leikanger har ein fiskedag i Nybøstrondi saman med Jakt- og fiskelaget om hausten. Det var ein kjempe fin og opplevingsrik dag.

  • Gjennom arbeidet med nærmiljø og samfunn må personalet bruke ressursane i nærmiljøet til gode opplevingar og læring som er tilpassa føresetnadene og interessene til barna (…) (Rammeplanen, 2011, 48).

1

Spanande å ha nærkontakt med fisk, fiskeegg, hai, blekksprut, sjøstjerne, kråkeboller, krabber og hummer.

f

 

k

 Det var interessant å utforska alt me fekk i garna, og læra meir om nokre av dei ved å lesa i boka Livet i fjæra. Me fann blant anna  ut at forskjellen på hokrabbe og hankrabbe er at hokrabben har ein brei hale på undersida, medan hankrabben har ein smal hale. Og so fann me ut at kråkebollene har munn med skarpe tenner på undersida.

IMG_0557

  • Personalet må bruke litteratur og media for å utvide og utdjupe erfaringane og læringa til barna (Rammeplanen, 2011:48).

 

2

  • Gjennom arbeidet med natur, miljø og teknikk må personalet bruke nærmiljøet for at barna skal kunne observere og lære om dyr, fiskar, fuglar, insekt og plantar (Rammeplanen, 2011:45).

h

Askedalen barnehage fekk to haiar i det første garnet dei trakk opp! Etter å ha studert dei ei stund i bassenget vart dei sleppt ut att i fjorden, og me kunne sjå dei symja avgårde.


ma

 Til lunsj smakte me grilla makrell og blekksprut, og kokt krabbe.

Dette innlegget vart posta under Adeling Nede. Bokmerk permalenkja.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s